HTML

Friss topikok

  • Főnök: Miértt??? Akarunk még!!! XD (2011.05.15. 19:22) n24
  • nori: @tanki567: jobb klikk, kép megjelenítése :) (bocs, tényleg, a másikon csak kattintani kell) (2011.04.14. 17:46) Novitatis
  • BazsoCsaba: @Rékák és Ria: Köszi, köszi! Amúgy megjegyzem, az én csapatösszesítő excelével többet foglalkoztam... (2011.04.14. 00:31) Szarvasűzők, a tökéletes hétvége
  • Robi/KisGyerek: Tényleg tökre hasonlít, meg mintha hasonló kép is készült volna Bubiról, ami a Timcsi klipben is v... (2011.04.13. 19:19) két hét után
  • ˙tt: :DDD na szuper. már majdnem írtam is a reklamációt, hogy hát hol vannak a csajok? ;) igyekszünk tö... (2011.04.01. 01:04) UV helyett..

Linkblog

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Barcelona 4. nap

2009.10.18. 14:57 Robi/KisGyerek

Az utolsó előtt epizód előtt azért mindenki nézze meg az eggyel korábbi bejegyzést Pörkitől. Szép színvonalas kis videó.

 

Epizód 4

Október 4. Vasárnap – Irány a tengerpart

Délután 2 körül sikerült felébredni és találkoztunk Ismael lakótársával, aki amúgy homár, de mivel se smárni nem láttuk barátjával, se nem fogdosott minket, vagy kacsingatott ránk, ahogy az előzetes viccelődések alapján számítottunk rá, így nem volt vele baj, sőt rendesnek tűnt és jól el is lehetett beszélgetni vele. Úgy gondoltunk, hogy az előző fárasztó éjszaka után a tengerparton töltődünk fel, ha már egyszer Tarragona-nak ebből egyszerre 4 is van. Szóval „Irány a tengerpart!”  „Let’s go to the beach!” avagy spanyolul: „¡Vamos a la playa!”, aki nem ismerné a klasszikust annak:

https://www.youtube.com/watch?v=6ijSNtQKKy8

Isma elvitt minket az egyik legszebb beachre, ami egy kis lagúnában volt, persze a pálmafák itt sem maradhatnak el.  

 

 

 

 

 

Mivel még sosem voltam a Földközi tengernél, ezért kb. olyan voltam, mint egy igazi kisgyerek, gyorsan a hullámok közé vetettem magam és vigyorogtam, mint ha muszáj lenne:). Mondjuk egy idő után abba hagytam, mert annyira hihetetlenül sós volt a víz, hogy az már nem volt finom. A víz kellemes 23-24 °C –os lehetett, szóval úszkáltunk egy jót. Bár Isma megnyugtatásul elmondta, hogy a cápák náluk egyáltalán nem jellemzőek, de azért egy éve kifogtak egyet a közelben, ami nagyon nagy meglepetés volt számukra…hát még nekem. Valahogy túléltük a strandolást, jó érzés volt azért októberben, szinte nyári körülmények között lubickolni ott. Ismael hagyott is egy romantikus üzenetet a csinos magyar lányoknak, és üdvözletét küldi: 

 

 

 

 

 

 

A strandolás után megszáradva, egy hónapra elegendő sót söpörtünk le magunkról, majd neki indultunk, hogy megkóstoljuk a spanyol nemzeti ételt a paella-t. Ismael 2 barátja is csatlakozott a csapathoz. Egyiküknek egy új Opel Astrája volt, az első ülés támlájáig tartó panorámás csajozós szélvédővel, hát olyat se láttam még, de nagyon tetszett. Azonban a srác már nagyon megunta öreg (1,5 éves) járgányát és egy Cabrio BMW-n gondolkozott, csak félt ha megveszi akkor felvágják a bőrtetőt…hát sajnáltam is a problémái miatt. Amúgy általánosságban elmondható hogy Spanyolországban, sok minden jobb mint itthon, de a közbiztonság nem ezek közé tartozik. Na szóval vissza a vacsihoz, amíg nem hozzák ki a főételt addig alap hogy az asztalon legyen szeletelt bagett, amit egy kis oliva olajjal meglocsolnak és megsóznak, így előkészítik a gyomrukat a lakomára. A főétel, a paella egy tenger gyümölcseiből álló rizses tál, a tetején egész garnélarákokkal, nagyon pofásan néz ki és ízletes. Itt lesz egy guszta kép a vacsiról ha megérkezik KintiCsabitól.

 A vacsi mellé hogy teljesen spanyolosra vegyük a figurát sangriát ittunk. Egy literes kancsóban adták egy fakanállal, hogy azzal tartsuk vissza a sok citrusfélét ami benne úszkált. Amúgy furcsának tartottuk, hogy egy elég elegáns helyre ültünk be és abrosz mégse volt az asztalon, mondjuk később kiderült hogy miért. A legtöbb kajájukban mindenféle rák, kagyló és ilyesmik vannak amit kézzel kell szétszedni és ennek köszönhetően a kaja egy bizonyos része az  asztalra mászik. Borravalót nem szokás adni, de fel se számolják, még ilyen elegáns helyen is ritkán adnak, pedig a pincér végig a rendelkezésünkre állt és csinálta a hangulatot. A kaja után benéztünk 1-2 sörre egy közeli kocsmába, ahol a helyi sört a Rosita-t kóstoltuk meg. Ennek az az érdekessége, hogy az erjesztés egy szakaszában már palackozzák, és az erjedési folyamat ott fejeződik be. Az íze nekem leginkább a búzasörre hasonlított. Az asztalnál, mivel mindkét sofőr ivott, felmerült a kérdés hogy ez akkor hogy is van? Mint kiderült náluk elég komoly tűréshatár van ami még olyan 4-5 sört megenged, oké azok csak 0,3l –ek, de akkor is furcsa az én szememnek. Azon meg Ők döbbentek le teljesen, hogy nálunk zéró tolerancia van. Nem tudják azt elképzelni, hogy lehet ezt a szinte alanyi jogot tiltani:). Isma egyik barátja elmesélt, hogy az Ő falujukban olyan van, hogyha megállít a rendőr és a szonda nem mutat ki alkoholt akkor a megállított kap ezért 10€-t! Bár mondta hogy náluk ebből senki sem gazdagszik meg mert szinte soha sem fordul elő hogy ne innának vezetés előtt…

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gegeje.blog.hu/api/trackback/id/tr891458024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Főnök 2009.10.19. 19:31:48

Hű azért ott tuti jó lehet ilyenkor is.
Mákos vagy!
Szívesen fürödnék most tengerben:D

Bodycsoki 2009.10.21. 18:28:30

Ezt a pálmafás tengerpartos dolgot én is el tudnám viselni :)

Robi/KisGyerek 2009.10.22. 23:18:22

Kicsit homályos a kép de talán kivehetőek a rákok a tálon!
süti beállítások módosítása