HTML

Friss topikok

  • Főnök: Miértt??? Akarunk még!!! XD (2011.05.15. 19:22) n24
  • nori: @tanki567: jobb klikk, kép megjelenítése :) (bocs, tényleg, a másikon csak kattintani kell) (2011.04.14. 17:46) Novitatis
  • BazsoCsaba: @Rékák és Ria: Köszi, köszi! Amúgy megjegyzem, az én csapatösszesítő excelével többet foglalkoztam... (2011.04.14. 00:31) Szarvasűzők, a tökéletes hétvége
  • Robi/KisGyerek: Tényleg tökre hasonlít, meg mintha hasonló kép is készült volna Bubiról, ami a Timcsi klipben is v... (2011.04.13. 19:19) két hét után
  • ˙tt: :DDD na szuper. már majdnem írtam is a reklamációt, hogy hát hol vannak a csajok? ;) igyekszünk tö... (2011.04.01. 01:04) UV helyett..

Linkblog

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Barcelona 5-6.nap

2009.10.23. 14:35 Robi/KisGyerek

Epizód 5

Október 5.-6. Hétfő-Kedd – Finish

Hát eljött a nagyon hosszú bejegyzés utolsó fejezete is, Barcelonai kalandom utolsó epizódja.

 

Hétfőn viszonylag korán keltünk, hogy meglátogassuk a Barcelona-tól 50km-re lévő látványosságot, a Montserrat hegyett, aminek tetején egy kolostorban lakik a katalánok kicsi, fekete szentje. Próbáltam nem rasszistán feltenni a kérdést Ismael-nek hogy ez hogy lehet, hiszen itt elég erős a katolikus vallás történelme. Mondta hogy, hát igen azért ez neki is furcsa, de nem tudott rá magyarázatot adni. A hegy maga a világon egyedülálló formákkal és kőzettel rendelkezik, hát én nem értek hozzá, de tény hogy elég jól nézett ki, az biztos.

 

 

 

 

 

 

 

A hegytetőn lévő kávézóban iszogatva egyszer csak egy öreg házaspár áll meg nem messze tőlünk és beszélik, hogy „Azt nézd, hát nem gyönyörű a kilátás!”, erre köszönünk az öregeknek, hogy „Szép jó napot kívánunk, mi is magyarok vagyunk!” Nagyon megörültek és aztán mondták hogy egy egész busznyi nyugdíjas jött, amit később tapasztaltunk is, több volt a magyar beszéd ott a világ egy eldugott részén, mint néha Siófokon. Ismael már kezdte elhinni, hogy a magyarok elől nincs menekvés, mindenhol ott vannak:). Egy „Viszlát!” erejéig módjában is állt először használni magyar tudását, csak mert a „Viszontlátásra!” már túl bonyolultnak tűnt.

 

 

 

 

Megnéztük a kolostort és benne a kis csoki szent lányt is, valamint a gyertya parkot is ahol több száz gyertya ég az év minden napján folyamatosan. A következő kép is a hegyen készült, bár ez már más témában. Igen, Ismael pólóján egy gyönyörű robbantott ábra látható, a régi hippi Volkswagen-ről:), próbáltam csereakcióban megszerezni, de ezt ajándékként kapta vkitől.

 

A visszaút után megnéztük Tarragona nevezetességeit is. Az egyik ilyen nevezetesség a kastély építés, ami inkább toronynak tűnik, de mindenképp kemény lehet megépíteni egy ilyet. Egy ilyen eseményt megörökítő szobor az alábbi is.

Elég durva, néha akár 7 emeletes is lehet egy ilyen emberépítmény. Egy másik kedves szobor ugyanezen az utcán egy öreg bácsikát ábrázol, aki ül egy padon. Hát így nem nagy szám hallani, de az a kedves az egészben, hogy egy idős bácsi emlékére készítették, aki szinte minden napját azon a padon üldögélve töltötte, és miután meghalt pár éve, szobor mását ültették helyére. A sétánkat a római időkből származó romok megtekintése követte. Tarragona az ókori római időkben az Ibériai félsziget fővárosa volt Tarraco néven. Láttunk egész jó állapotban lévő a amfiteátrum-ot és tereket, volt olyan is hogy egy-egy római faldarabot beépítettek az újonnan épült házakba, szóval békésen megélt egymás mellett a régi és az új. 

 

Este a sok mászkálástól hullafáradtan korábban feküdtünk, mivel másnap már eljött a hazautazás ideje sajnos. Kedd reggel még beugrottunk Ismael egyetemére, mert valamit meg kellett beszélnie a konzulensével. Hát nyugodt szívvel állíthatom, hogy sem a spanyol egyetemek, sem a hollandiaiak nem vehetik fel szépségben a versenyt a ’K’ épületünkkel!

Bizony ez a 6 nap gyorsan véget ért, hatalmas élmény volt, és mindenkinek ajánlom, hogy ha teheti, egyszer az életében utazzon el erre a környékre, nem fogja megbánni.

Ismael barátunktól is búcsút vettünk, és megbeszéltük, hogy legközelebb Budapesten találkozunk, a következő nyáron!

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gegeje.blog.hu/api/trackback/id/tr621469814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása